Joves d’Alacant ensenyen a gent major a utilitzar les noves tecnologies

Els tallers connecten persones de diferents generacions i ajuden a evitar la soledat no desitjada

Els joves ensenyen als majors a utilitzar les tecnologies / À Punt NTC

La comunicació entre generacions és necessària, ja que transmet diversos coneixements útils per a la vida. Les noves tecnologies són en moltes ocasions un obstacle, per aquest motiu un grup de 60 joves d’Alacant imparteix classes d’utilització de telèfons mòbils a 45 persones majors participants, dins de la campanya “Conecta-2” del programa en Clau de Barri. D’aquesta manera, es fomenta la integració social, es generen vincles i s'evita la soledat no desitjada. 

Estefania, tècnica d'inserció social, ha explicat com "el que s'aprén amb aquestes classes és que els joves i els majors generen un vincle". Maria, altra tècnica, ha contat com "molts majors no saben ni afegir un contacte al llistat d'emergència" i els joves van oferir-se a ajudar-los.

Una de les alumnes és Consuelo Belvis, de 88 anys. Ella viu a soles al barri alacantí del Pla. Quan li arriba l’hora d’anar a classe, tanca la tele i agafa el mòbil, ja que el necessitarà per al seu curs.

A l’altre costat està Santi, un dels joves participants d’aquest projecte, encarregat d’impartir la classe. El jove professor li explica a Consuelo com descarregar i emprar l’aplicació de Salut de la Generalitat. “Abans em telefonaven i jo també telefonava, però no sabia fer res més”, ha reconegut l’alumna. "Amb la il·lusió que a ella li fa, jo també me n'estic beneficiant", ha explicat Santi.

A més de mòbils i dispositius tecnològics, en aquests tallers s’imparteix història de vida, cuina i art. Són algunes de les matèries que es tracten en aquest programa intergeneracional.

També et pot interessar

stats