Els joves de 16 anys tindran permís de conduir per a vehicles elèctrics de fins a 90 km/h

L'Estratègia de Seguretat Viària 2030 preveu educació viària a l'escola, nous tests psicofísics, airbags per a les motos de gran cilindrada i exàmens amb cotxes de canvi automàtic

Presentació de l'estratègia de seguretat
Presentació de l'Estratègia de Seguretat Viària 2030 / Twitter: @interiorgob

La Direcció General de Trànsit confirma la posada en marxa d'un nou permís de conduir B1 a partir dels 16 anys per a vehicles elèctrics amb velocitat màxima de 90 kilòmetres per hora i un pes màxim de 400 quilograms. L'objectiu és afavorir la mobilitat dels més joves en l'àmbit rural.

Ho ha anunciat el ministre de l'Interior en la presentació de la nova estratègia de seguretat viària. Grande-Marlaska també ha assenyalat que la DGT preveu reduir en un 50% els accidents mortals en carretera d'ací a l'any 2030.

"Ja està en aplicació en països com França amb bons resultats i afavorirà la mobilitat dels més joves en l'àmbit rural, on fins i tot amb tots els esforços, evidentment el transport públic no arriba en les mateixes condicions", ha declarat.

Estratègia de Seguretat Viària 2030

L'Estratègia de Seguretat Viària 2030 preveu un seguit de mesures d'actuació per a reduir a la meitat el nombre de persones mortes i ferides greus en sinistres viaris respecte de les xifres de 2019.

Entre les accions, destaca la incorporació de l'educació en mobilitat segura i sostenible en el currículum escolar de manera progressiva a partir del pròxim curs, un carnet per a joves o nous tests psicofísics.

Grande-Marlaska ha destacat la posada en marxa del títol de Tècnic Superior en mobilitat segura i sostenible de Formació Professional ja creat pel Ministeri d'Educació, i la revisió i actualització del protocol de proves d'aptitud psicofísiques en els centres de reconeixement mèdic de conductors, inalterat des de l'any 2007.

Airbag per a les motos grans

Una altra mesura important per al titular de la cartera d'Interior és l'ús obligatori d'airbag per a les proves de circulació amb moto en els exàmens de conduir per al permís A, és a dir, les motos d'alta cilindrada.

En aquest punt, Grande-Marlaska ha anunciat que, "prompte" licitaran l'adquisició general d'airbags de seguretat per als agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil.

Canvi automàtic en els exàmens de conduir

Una altra iniciativa serà promoure els exàmens amb canvi automàtic en els turismes, ja que, en l'actualitat, el 98% dels exàmens de conduir es fan en vehicles amb canvi manual. "Modificarem el Reglament de Conductors per a potenciar i facilitar l'ús de vehicles amb canvi de marxes automàtics a fi de familiaritzar els nous conductors amb el vehicle elèctric", ha dit.

També et pot interessar

stats