Un jove alacantí ix a l’Ofrena de Sant Joan amb la indumentària femenina

Peter López ha pogut fer realitat el seu somni de la mà de Colors per l’Horta, que ha decidit participar en la festa com a col·lectiu LGTBI

Peter López, un jove alacantí no binari, desfila amb la indumentària femenina del segle XVIII / À Punt NTC

Les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana avancen i s'obrin per a ser cada vegada més diverses i inclusives. Així ha sigut enguany a l'Ofrena de Flors al Crist de la Pau de Sant Joan d'Alacant, on ha desfilat, per primera vegada, Peter López, el jove alacantí no binari que volia eixir amb la indumentària femenina del segle XVIII.

Peter és, des de ben xicotet, un enamorat de les Fogueres d'Alacant. Ha desfilat vestit de torrentí i de saragüells, però ara ha pogut complir el somni de fer-ho també amb el típic vestit de dona de la mà del col·lectiu Colors de l'Horta.

Va ser una reivindicació viral a les xarxes i una satisfacció també per a Colors de l’Horta, que ha decidit participar en la festa com a col·lectiu LGTBI. “Volíem posar damunt la taula que els estereotips de gènere es poden trencar i que la roba tradicional pot tindre diferents usos”, explica Daniel Sanabria, membre de l’executiva del col·lectiu.

El cas de Peter se suma als d'altres persones que han pogut participar en les seues festes tal com se senten, més enllà del que marquen unes normes poc integradores.

També et pot interessar

stats