El jove de 385 quilos es quedarà en observació a Manises fins que es trobe una solució

La família denúncia l'hospital i la Conselleria de Sanitat per posar "en risc el pacient".

Els pares de Teo interposen denúncia a l'hospital i a la conselleria de Sanitat
Els pares de Teo interposen denúncia a l'hospital i a la conselleria de Sanitat / MARC GOMAR

Unes hores després de rebre l'alta, Teo Rodríguez ha tornat a l'hospital de Manises. I ací es quedarà en observació fins que el centre hospitalari "trobe una solució en què ja s'està treballant". Així ho ha anunciat en un comunicat la Conselleria de Sanitat. 

Ahir dimarts va ser traslladat en un camió de mudances fins a Torís, la Ribera Alta, però no van poder entrar-lo dins del domicili i el jove de 385 quilos es va quedar al centre de salut del poble. Quatre hores després va tornar a l'hospital de Manises per una nova crisi respiratòria, i ara es troba a la sala d'observacions d'urgències.

Segons el centre hospitalari, a través d'un comunicat, "s'estan posant tots el mitjans per a un cas excepcional". Davant de les circumstàncies excepcionals del pacient i la falta d'una alternativa residencial adequada on puga rebre les cures necessàries i hi haja les condicions de confort i intimitat adequades, s'ha pres la decisió de mantindre’l en observació a l'hospital de Manises.

Sobre el trasllat, la Conselleria ha aclarit que no es va poder realitzar en llitera bariàtrica perquè només suporta un pes màxim de 318 quilos quan el jove en pesa 385. Així, assenyala que s'ha comprat expressament el llit on es troba que, a més, compta amb una bàscula que ha permés conéixer el seu pes real.

La família ha denunciat l'hospital i la Conselleria de Sanitat

La família ha interposat una denúncia davant del jutjat de guàrdia de València contra l'hospital i la Conselleria de Sanitat. Diuen que posen en risc el pacient i que el centre no els ha atés correctament, en al·legar falta de personal i de mitjans per a atendre Teo.

Per la seua banda, des de l'hospital de Manises assenyalen que l'atenció al pacient ha sigut l'adequada en tot moment a les seues necessitats i que ha sigut atés per un equip multidisciplinar que li ha practicat totes les proves i les cures pertinents. 

La nóvia de Teo, que no se separa d'ell a la sala d'observació d'urgències, ha manifestat a À Punt Mèdia que la família no s'explica l'empitjorament accelerat que ha patit des de fa dos mesos. Assegura que fins a aquell moment feia vida pràcticament normal i que, en aquest temps, ha guanyat més de 100 quilos, fins els vora 385 que pesa ara, i no pot caminar. Diu que té crisis respiratòries constants que han disminuït la seua qualitat de vida. La mare, per la seua banda, ha respirat alleugerida en saber que el fill estarà hospitalitzat fins que es trobe un lloc adequat a la seua situació.

També et pot interessar

stats