José i María són els noms més comuns a la Comunitat Valenciana

En el cas dels xiquets lideren la classificació Marc i Lucía.

José i María són els noms més comuns a la Comunitat Valenciana
José i María són els noms més comuns a la Comunitat Valenciana

José i María són els noms més comuns a la Comunitat Valenciana, segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) corresponents a 2018. En el cas dels xiquets, els nascuts en aquests últims 10 anys, els noms més habituals per orde de preferència són Marc, Hugo i Pablo i en el cas de les xiquetes, Lucía, María i Paula.

A la Comunitat Valenciana hi ha 78.773 persones anomenades José. La plata se l'emporta Antonio amb 67.901 i, el bronze, Vicente amb 50.929. En el conjunt d'Espanya, els més comuns són Antonio, José i Manuel per aquest orde i la mitjana d'edat de les persones amb aquest nom va dels 54 als 56 anys.

En total, a la Comunitat Valenciana hi ha 67.169 dones amb María com a nom de pila. La segueixen en el podi María Carmen (64.951) i Carmen (47.980). A Espanya aquests tres noms de dones també són els més freqüents, encara que s'inverteix l'orde entre el primer i el segon lloc.

La mitjana d'edat dels noms en els tres primers llocs van des dels 48,6 anys de les Maríes als 60,4 anys de les Carmen.

Els que menys triomfen i algunes novetats

Entre els noms d'home menys utilitzats trobem Tertuliano, Teodosio o Pantaleón que tenen cinc representants cadascun d'ells repartits per la Comunitat Valenciana. De dones, hi ha set dones per cada Perfecta, Paquita o Leonila.

I com a curiositats, hi ha huit valencians anomenats Esmeraldo i huit més que es diuen Electo. En dones, apareixen nous noms com ara les set Happy i les set Fanta.

També et pot interessar

stats