Jornada de portes obertes a la Torre d’Almudaina per a celebrar l’onzé aniversari d'obertura al públic

Es pot visitar la fortalesa, declarada Bé d'Interés Cultural, de 9:00 a 13:00 i de 18:00 a 21:00 hores.

Imatge d’arxiu de la Torre d’Almudaina
Imatge d’arxiu de la Torre d’Almudaina / Diputació d’Alacant

La Torre d'Almudaina celebra aquest divendres el seu onzé aniversari d'obertura al públic amb una jornada de portes obertes, guardant totes les mesures de seguretat i restriccions d'aforament. L'horari per a visitar la fortalesa, originària de la primera meitat del XIII i declarada bé d'interés cultural (BIC), serà de 9:00 a 13:00 i de 18:00 a 21:00 hores.

En aquesta jornada commemorativa, dirigida a tots els públics, està obert a visites gratuïtes el monument almohade, també amb totes les mesures de seguretat necessàries per a preservar la salut d'assistents i treballadors. L'històric edifici gestionat per la Fundació MARQ compta amb entrada limitada, accessos restringits i controlats, amb un màxim de quatre persones per torn.

El monument d'època islàmica formava part del recinte fortificat de la xicoteta alqueria existent, coneguda llavors com al-Mudayyina, origen de l'actual nom de la població. L'àrea d'Arquitectura de la Diputació d'Alacant va escometre el 1999 el projecte que en va permetre la restauració i valorització fins a l'obertura al públic el 2009.

També et pot interessar