Jornada de mobilitzacions a la Comunitat Valenciana per a blindar les pensions

Milers de persones jubilades prenen els carrers a més d'una desena localitats valencianes.

La comitiva de la manifestació marxa pel carrer de les Barques (València), aquest dilluns
La comitiva de la manifestació marxa pel carrer de les Barques (València), aquest dilluns

El Dia Internacional de les Persones Majors s'ha saldat a la Comunitat Valenciana amb mobilitzacions per tot el territori en reivindicació del blindatge constitucional de les pensions i la millora dels serveis socials i la llei de dependència. Milers de persones jubilades han eixit aquest dilluns als carrers a València, Castelló, Alacant i Elx, igual com han fet altres ciutats espanyoles, convocades per la Coordinadora Estatal de Pensionistes.

En total, s'han registrat manifestacions i concentracions a més de deu localitats valencianes per a clamar per un pacte d'estat que garantisca el manteniment de l'equiparació de les pensions amb l'IPC en el futur. El govern central s'ha compromés a mantindre el poder adquisitiu dels subsidis, però ja ha deixat clar que no és possible augmentar la quantia mínima als 1.080 euros, tal com ha demanat el col·lectiu de jubilats bascos a la ministra Magdalena Valerio aquest dilluns. 

A València, la marxa ha discorregut pel centre de la ciutat, amb eixida a la plaça de l'Ajuntament. La convocatòria ha aconseguit reunir persones procedents de diversos punts de la Comunitat Valenciana, com ara el Port de Sagunt, Alzira, Sueca o Paterna.

Entre les consignes, hi ha hagut crits reclamant "Menys lladres i més pensions". Els manifestants han llançat també missatges per als partits polítics, tant del Govern d'Espanya com per a l'oposició. 

Els col·lectius organitzadors de les protestes adverteixen que hi ha un 40% de persones pensionistes que estan en el llindar de la pobresa i que la situació que travessen atempta directament contra la dignitat. 

També et pot interessar

stats