Jornada d'incidències per les fortes ràfegues de vent

València viu el dia més càlid de desembre en 100 anys.

Arbre que ha caigut a Algemesí, al parc de Salvador Castells.

Les fortes ratxes mantenen activats els avisos taronja i groc, a l'interior i la costa. I tot això, mentre la borrasca Fabien colpeja el nord de la Península i part d'Andalusia. Un home ha mort hui a conseqüència del temporal.

A la ciutat de València, aquest dissabte ha sigut un dia d'incidències per les fortes ràfegues de vent. A més, a la capital del Túria s'ha viscut la nit més càlida d'un 21 de desembre, des de l'any 1995: una nit a 17,5.

A l'aeroport de València, a Manises, el vol provinent d'Eivissa ha fet dos intents d'aterratge a causa del fort vent, fins que ha pogut tocar terra. I al barri de Marxalenes, a València, ha caigut un arbre damunt d'un cotxe, que no ha ferit a ningú.

De vesprada, un vehicle s'ha incendiat a l'avinguda de la Constitució de Xirivella. Una forta ratxa de vent ha escampat les flames fins a 8 vehicles més, que han quedat cremats. Al centre històric d'Alboraia, el vent ha tombat el mur d’una casa al carrer del Miracle del centre històric d’Alboraia. Dins hi havia una dona major, que es troba bé. A Algemesí (la Ribera Alta) ha caigut un arbre al parc de Salvador Castells, que no ha causat cap ferit.

El dia més càlid de desembre a València en 100 anys

Aquest dissabte acomiadem la tardor. Tanmateix ha sigut el dia de desembre més càlid a la ciutat de València des de fa més de cent anys: des del 27 de desembre de 1911. S'hi han registrat temperatures de 25,4 °C, segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Pel que fa a la ciutat de Castelló, que ha arribat a 25,3 °C, no hi ha fet un dia de desembre tan calorós com aquest des del 1981.

Els registres més alts han sigut a Miramar, 26,7 °C; Oliva, 26,7 °C; Pego, 26,7 °C; Torreblanca, 25,8 °C; Xàtiva, 25,8 °C; Carcaixent, 25,6 °C; Sagunt, 25,4 °C; València, 25,4 °C; Castelló de la Plana, 25,3 °C; Polinyà de Xúquer, 24,7 °C; l'aeroport de València, 24,7 °C; Alacant, 23,2 °C; i Elx, 23,2 °C.

També et pot interessar