Jorge Olcina i Antonio Alonso coordinaran la regeneració del Baix Segura després de la gota freda

El catedràtic de la UA i l'empresari d'Almoradí han sigut nomenats comissionats de la Generalitat en el pla Vega Ren-hace.

El catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d'Alacant, Jorge Olcina
El catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d'Alacant, Jorge Olcina

El catedràtic d'Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d'Alacant, Jorge Olcina, i l'empresari d'Almoradí Antonio Alonso Miravete han sigut designats comissionats del president de la Generalitat per a la coordinació de les actuacions relacionades amb Vega Ren-hace, el pla que contempla diverses accions per a recuperar el Baix Segura després de la gota freda.

Olcina serà comissionat per a la coordinació en els àmbits científic i tècnic, i Antonio Alonso per a la interlocució i intermediació entre l'àmbit tècnic i els agents socials, segons figura en el decret del president que publica aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

El decret, que té efectes des del 2 de desembre, destaca l'oportunitat de poder convertir la catàstrofe en una ocasió per a impulsar “un entorn resilient que afavorisca la regeneració econòmica i social del Baix Segura”.

Els dos comissionats actuaran com a interlocutors i assessors de la Presidència de la Generalitat. Entre les accions a curt termini hi ha la coordinació el pròxim 11 de desembre d'una cimera per a la regeneració del Baix Segura i la posterior ronda de consultes per a valorar les propostes.

També et pot interessar

stats