El joc en línia i les apostes per internet, en el punt de mira

Des de la Conselleria d'Hisenda preparen una llei del joc adaptada als nous temps.

El joc en línia i les apostes per internet, en el punt de mira
El joc en línia i les apostes per internet, en el punt de mira

Els últims anys el joc en línia i les apostes per internet han revolucionat el sector, tant els bingos com els salons s'han reconvertit als nous tipus de joc i han aparegut noves cases d'apostes específiques que abans no existien. A la Comunitat Valenciana el creixement ha sigut exponencial. Per això des de la Conselleria d'Hisenda preparen una llei del joc adaptada als nous temps que, entre altres mesures, augmentarà la protecció dels menors.

Amb la regulació del joc actual els menors no poden entrar a les cases d'apostes, però amb la nova llei el control d'accés serà més gran. A més, es revisaran i augmentaran les sancions. L'entrada de menors comportarà multes de 3.000 a 600.000 euros.

Altres novetats importants seran la creació d'un fons amb la recaptació de les sancions per a la prevenció i l’assistència a les ludopaties, la prohibició que les màquines d'apostes dels bars facen efectiu el pagament del premi al mateix local i la regulació per primera vegada de les apostes als trinquets. A més, pel que fa al reglament dels salons de joc, hauran de respectar una distància mínima de 700 metres entre locals.

Des de la patronal dels locals de joc asseguren que és una bona notícia establir una distància mínima entre els locals i també la prohibició de l'entrada de menors. Assenyalen que són els primers interessats a complir la llei, però volen uns controls d'accés sostenibles, que no impliquen necessàriament la contractació de més treballadors.

El govern espanyol també prepara una llei del joc

El govern central també prepara una llei que regule la publicitat del joc i de les apostes per tal d'evitar que les empreses aprofiten el buit legal que hi ha en aquesta matèria. Cada any les empreses inverteixen 240 milions d'euros en campanyes publicitàries, 140 dels quals en els mitjans de comunicació, en molts casos amb reclams com persones famoses de l'esport, el cine o la televisió.

També et pot interessar

stats