Jesús Pobre reviu la festa de l’Escaldada al gran riurau del Senyoret

Ròtova també ha celebrat la festa i ha escaldat raïm moscatell per segon any consecutiu

Aquest cap de setmana a la festa de l'Escaldada / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 d'agost 2022 - 17:05 Actualitzat: 29 d'agost 2022 - 10:29

Jesús Pobre (Marina Alta) ha celebrat aquest diumenge la festa de l'Escaldada al gran riurau del Senyoret, amb un seguit d'activitats vinculades a aquest procés de transformació del raïm moscatell en pansa, com el taller de canyissos, el taller de llata i una exposició. Aquesta és la culminació d’un mes d'agost dedicat a aquesta tradició declarada bé d'interés cultural immaterial al 2018.

L'associació de veïns i veïnes de Jesús Pobre, amb la col·laboració de l'entitat local menor, ha conclòs la Festa de l'Escaldada que començava a les 10:00 hores i per a la qual s'ha disposat d'una producció de raïm moscatell de 850 quilograms. També hi ha hagut punts de degustació i espais dedicats a l’estudi del món del riurau, informació sobre la cultura de l’escaldada i l’arquitectura rural de la pansa. 

Un any més, el moscatell, una de les varietats de raïm més dolça, torna a transformar-se en pansa i els comerços locals també hi tenen el seu paper. Han oferit els seus productes relacionats amb el ritual de l’escaldada -com vins o gelats-. La festa ha acabat amb les danses de Jesús Pobre Grup de Danses i la colla La Xareta a les 12:30 hores.

Paral·lelament, Ròtova (Safor) també ha celebrat la festa i ha tornat a escaldar raïm moscatell per segon any consecutiu, després de més de 65 anys de la desaparició d’aquesta activitat.

També et pot interessar

stats