El Jardí del Túria de València albergarà quatre exemplars juvenils d'esquirol roig

Es tracta d'una prova pilot perquè es considera que aquests mamífers poden ser beneficiosos per al medi ambient.

Imatge d'arxiu d'un esquirol roig
Imatge d'arxiu d'un esquirol roig

El Jardí del Túria de València albergarà a partir d'aquest dilluns quatre exemplars juvenils d'esquirol roig, després de superar "amb èxit" les quatre setmanes previstes per a l'aclimatació que van passar en una gàbia gran de l'edifici Naturia. Es tracta d'una prova pilot perquè es considera que aquests mamífers poden ser beneficiosos per al medi ambient, ja que està demostrada la seua "col·laboració" a l'hora de dispersar llavors d'arbres i arbustos.

En aquest projecte pioner, creat per Nerea Marín, els animals procedeixen del Centre de Recuperació de Fauna del Saler, on van arribar enguany recuperats del medi natural. Marín ha ressaltat que el projecte també ajudarà a entendre aquests jardins "no solament com a espais verds ornamentals, sinó com a ecosistemes complexos".

La solta es realitza aquest dilluns a les 11:00 hores i els animals passaran a tindre total llibertat de moviments, encara que la gàbia estarà oberta en el mateix lloc perquè els esquirols puguen tornar si així se senten "més segurs i tranquils".

Projecte educatiu

El projecte també té finalitats educatives, ja que representa un nou recurs d'educació ambiental, tant pel que fa al coneixement de la vida i costums d'aquesta espècie nativa, com de la importància dels parcs i jardins en la conservació de la biodiversitat. Aquesta possibilitat didàctica es plantejarà principalment entre les escoles de la ciutat.

També et pot interessar

stats