El Jardí de l’Albarda de Pedreguer impulsa el coneixement de les plantes comestibles

Un taller difon l’ús culinari de les plantes i herbes.

VÍDEO | El Jardí de l’Albarda de Pedreguer impulsa el coneixement de les plantes comestibles

Aquest dissabte s’ha dut a terme la primera edició del taller de plantes comestibles i etnobotànica al Jardí de l’Albarda, a Pedreguer, a la Marina Alta.

El taller s’ha realitzat de la mà de Maria Roselló, guia i intèrpret ambiental al Jardí de l’Albarda, i Ausiàs Jordà, monitor mediambiental en Ruralment.

En el taller els organitzadors han explicat que al Jardí de l’Albarda es troben més de cent plantes comestibles i que el costum de menjar-les es recupera a través de la cuina d’autor dels grans restaurants. D’aquesta manera, les plantes poden afegir-se no sols en coques i pastissos, sinó també en altres plats com ara cremes, ensalades, sofregits i, fins i tot, decoració dels plats.

Una vintena de participants del taller han pogut conéixer les propietats de plantes comestibles com ara: llengua d’ovella, bledes silvestres, roselles, flor d’ametler, pixarrada de gos, esparreguera, llengua de bou, encisamet o borratja.

Així, tal com s’ha explicat en el taller, “menjar herbes és un luxe”, ja que és necessari conéixer les plantes, collir-les, netejar-les i cuinar-les. És a dir, cuinar amb herbes requereix una dedicació de temps que no tot el món es para a invertir.

El Jardí de l’Albarda es troba dins de l'àmbit territorial del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals del Montgó. Va ser creat el 1990 i ens mostra la gran riquesa de la flora vinculada al clima mediterrani. A més, a l’Albarda hi ha més de 700 espècies autòctones.

També et pot interessar

stats