El jaciment arqueològic del Boverot d’Almassora pateix un acte de vandalisme

Un grup d'almenys dues persones entren en un cavall per tot el perímetre i arranquen diverses pedres de les parets

Imatge del jaciment del Torrelló del Boverot
Imatge del jaciment del Torrelló del Boverot / Ajuntament d'Almassora

El jaciment arqueològic del Torrelló del Boverot d’Almassora (Plana Alta), de l'època del bronze, ha patit aquest dijous un acte vandàlic després que un grup d’almenys dues persones hagen trencat la tanca perimetral i hagen rebentat el pany d’una porta per a introduir un cavall. 

L’animal va recórrer tot el perímetre del jaciment i, més tard, va pujar a la zona més alta, provocant una deterioració de l’espai amb els cascos i en xafar diverses parts de la construcció, arrancant diverses pedres d’algunes parets, segons ha explicat el Servei de Guarderia Rural del consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millar, format pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat.

Un poblat del bronze amb 3.400 anys d'antiguitat

El jaciment està situat en el marge esquerre del riu en el terme d'Almassora i va ser catalogat com Bé d'Interés Cultural (BIC) per la Direcció General de Patrimoni Artístic de la Generalitat Valenciana.

L'ocupació original del poblat és del 1.200 abans de Crist. Es tracta d'un assentament xicotet, però molt fortificat, situat a uns 25 metres de distància del Millars i que comptava amb unes torres defensives i un gran mur de protecció.

El conjunt arqueològic té una gran importància, ja que demostra l'extraordinària riquesa arqueològica del riu Millars en un tram molt curt, d'uns catorze quilòmetres. Les excavacions i estudis científics han permés descobrir diferents estructures urbanes, com un carrer amb habitatges adossats i les muralles, que els protegien de les contínues invasions. 

Els actes vandàlics d'un BIC com ho és el Torrelló del Boverot, que ostenta el màxim grau de protecció del patrimoni històric, estan perseguits per la llei.

També et pot interessar

stats