Ja són 77 els incendis actius a Astúries

Al municipi d’Allande una família ha hagut de ser desallotjada.

@BRIFRUENTE
@BRIFRUENTE

El nombre d'incendis forestals no ha deixat de créixer al llarg del dia a Astúries, on a última hora de diumenge hi havia ja actius 77 focus. L'àrea més afectada ha sigut la zona sud-oest de la comunitat.

En  paraules  del conseller de la Presidència, Guillermo Martínez, la situació és "complicada", ja que els focs i la seua propagació són afavorits per les fortes ratxes de vent del sud, que han impedit l'actuació de mitjans aeris i han propiciat grans fronts i llengües de foc de fins a 30 metres.

La situació més complicada es viu als municipis de  Narcea,  Somiedo,  Tineo  i  Allande, on una família ha hagut de ser desallotjada per la proximitat del foc al seu habitatge. Les flames han afectat algunes línies elèctriques i han obligat també a tallar algunes carreteres secundàries.

L'UME desplaçarà en les pròximes hores cinquanta efectius, sis autobombes i dos vehicles nodrissa per a ajudar en l'extinció de les desenes d'incendis que envolten la geografia regional. S’espera que demà puguen operar els mitjans aeris i que milloren les condicions meteorològiques.

També et pot interessar

stats