Ja són 12 les víctimes mortals per les inundacions a Mallorca

La Guàrdia Civil creu que els últims cossos trobats corresponen al matrimoni alemany desaparegut.

Ja són 12 les víctimes mortals per les inundacions a Mallorca

Els equips de rescat que treballen a la zona afectada per les greus pluges a l'est de l'illa de Mallorca han trobat aquest dijous els cadàvers d'una dona i un home al municipi d'Artà. Amb això, s'eleven a 12 les víctimes mortals per l'avinguda d'aigua que va afectar aquesta àrea dimarts.

La Guàrdia Civil ha confirmat la troballa dels cossos i contempla la possibilitat que es tracten de Petra Kircher, de 63 anys, i Mike Kircher, de 61, el matrimoni alemany desaparegut dimarts com a conseqüència de les pluges torrencials.

Amb la primera llum del dia, s'han incorporat tots els efectius que treballen aquest dijous a la zona zero de les inundacions de l'est de l'illa de Mallorca. S'ha posat en marxa un gran operatiu, amb més de 900 efectius desplegats per l'àrea, entre els quals hi ha les brigades de la Unitat Militar d'Emergències (UME), arribades des de la base de Bétera, al Camp de Túria. 

A primera hora del matí s'ha celebrat una reunió de coordinació a Sant Llorenç des Cardassar, centre neuràlgic de tot el dispositiu, per a establir l'estratègia que se seguirà durant la jornada i coordinar les tasques de recerca. 

S'han creat set zones de rastreig amb l'objectiu de trobar el xiquet de 5 anys que va desaparéixer amb la riuada. La mare del menor és una de les 12 víctimes mortals que ha deixat, fins ara, el torrent d'aigua. Els efectius de rescat, en canvi, sí que van aconseguir trobar viva la seua germana. 

Al municipi de Sant Llorenç des Cardassar han arribat centenars de voluntaris per a ajudar amb les tasques de recerca i neteja del poble, que es troba negat de fang i aigua. L'ajuntament ha habilitat una oficina per a començar a fer recompte dels danys provocats per les fortes pluges. 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es va desplaçar aquest dimecres a la localitat mallorquina i va assegurar que aquest dijous començarà la tramitació per a catalogar, com a zona catastròfica, la comarca del Llevant, l'àrea més afectada.

L'alcalde de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs, ha explicat a Les notícies del matí que queda molt a fer i que s'està treballant de manera coordinada per a retornar la normalitat al poble, perquè "són cases habituals i ho han perdut tot". Puigròs ha assenyalat que va ser una situació difícil de preveure perquè "mai havia plogut així i, difícilment, hi podria haver una infraestructura capaç de controlar un diluvi així".

També et pot interessar

stats