Ja pots demanar la devolució de l'IRPF per maternitat o paternitat de 2016 i 2017

Al desembre començaren a reclamar la devolució les persones que van cobrar les ajudes els anys 2014 i 2015.

Ja pots demanar la devolució de l\'IRPF per maternitat o paternitat de 2016 i 2017
Ja pots demanar la devolució de l'IRPF per maternitat o paternitat de 2016 i 2017

Els i les contribuents que van cobrar prestacions de maternitat o paternitat en 2016 i 2017 poden sol·licitar des d'aquests dimecres la devolució de l'IRPF corresponent, segons ha informat l'Agència Tributària en un comunicat.

El Ministeri d'Hisenda ha posat en marxa un mecanisme per a reclamar les quantitats retingudes per aquests conceptes després de la sentència del Tribunal Suprem que va declarar exemptes de tributació les prestacions públiques per maternitat de la Seguretat Social, una mesura que el govern espanyol ha ampliat també a les de paternitat.  

El desembre passat es va activar se el període per a reclamar la devolució de l'IRPF per a les persones que van cobrar prestacions de maternitat o paternitat en 2014 o 2015, a les quals se sumen des d'ara els beneficiàries i les beneficàries d'aquestes ajudes en els anys 2016 i 2017.

L'Agència Tributària ha habilitat un formulari específic en la seua pàgina web per a reclamar les quantitats de manera senzilla, indicant-hi l'any en què es va percebre l'ajuda i un número de compte bancari, sense necessitat d'adjuntar documents addicionals. La gestió també pot fer-se en paper. 

També et pot interessar

stats