Ja hi ha data per a les oposicions de secundària: 15 de maig de 2021

Educació ha decidit ajornar els exàmens, previstos per al març, fins que finalitze l’estat d’alarma.

Ja hi ha data per a les oposicions de secundària: 15 de maig de 2021
Ja hi ha data per a les oposicions de secundària: 15 de maig de 2021

La Conselleria d'Educació ha anunciat que les proves de les oposicions de secundària i altres cossos, ajornades enguany per la pandèmia, s'iniciaran el 15 de maig de 2021, dissabte següent a l'alçament de l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol.

Segons ha assegurat la directora general de Personal Docent, Lina Herranz, la declaració de l’estat d’alarma és un factor “que no estava damunt de la taula” quan la conselleria va anunciar l’opció d’iniciar les proves al març. “Ens adaptem a les circumstàncies i les proves començaran a mitjan maig per tal d'assegurar que siga possible la seua celebració”, ha dit Herranz.

Així, les oposicions es faran durant més de dos mesos per si l’evolució de la pandèmia requerira alguna readaptació del calendari i, segons apunta Educació, poder tindre capacitat per a donar solució a hipotètics contextos que obligaren a reprogramar els exàmens.

Els aspirants en quarantena podran fer les proves un altre dia

Educació, tal com ha consensuat amb els sindicats, inclourà en la convocatòria de les oposicions la consideració de “causa de força major” a la impossibilitat d'assistir a les proves dels aspirants que es puguen trobar en aqueix moment en confinament domiciliari obligatori. També serà així per als aspirants que, en el moment de personar-se a les proves, no puguen accedir al recinte perquè se'ls haja detectat febra o qualsevol altre símptoma de la Covid-19.

Per al 2021 es preveuen uns 20.000 aspirants a les oposicions de secundària i altres cossos. Per aquest motiu se superaran els 348 tribunals de les oposicions de 2019, en què per a un nombre semblant de places convocades es mobilitzaren 1.740 docents examinadors titulars i 1.740 suplents, que van arribar a una ràtio per sota dels 60 aspirants per tribunal.

3.575 places de lliure accés

En la convocatòria que es reprén per a l’any que ve es trauen de nou a concurs-oposició 3.575 de lliure accés. D'aquestes, 2.771 corresponen a 30 especialitats del cos de professorat d'ensenyament secundari. Dins d'aquest cos es convoquen oposicions a 30 especialitats diferents, però només cinc d'aquestes concentren més de la meitat de les places. Són, per aquest orde: Matemàtiques (424 places), Llengua Castellana i Literatura (300 places), Llengua i Literatura Valenciana (300 places), Anglés (253 places) i Geografia i Història (230 places).

També et pot interessar

stats