Ja hi ha 39 contagis actius en tot Espanya

El Ministeri de Sanitat afirma que, tot i l'increment de casos, “res indica que s'haja d'elevar el nivell de preocupació”.

VÍDEO | Ja hi ha 39 contagis actius en tot Espanya

Set nous casos de coronavirus diagnosticats aquest divendres de vesprada a la Comunitat Valenciana, Andalusia, Catalunya i el País Basc eleven els contagis a Espanya a 39 casos actius. Els valencians són dos homes de l'entorn del periodista que va donar positiu dijous. El primer també va viatjar a Milà i està al seu domicili amb simptomatologia lleu, mentre que el segon no va estar a Itàlia i està ingressat a l'Hospital Arnau de Vilanova, de València.

A més d'aquests deu casos a la Comunitat Valenciana, n'hi ha huit més confirmats a Andalusia, sis a les Canàries, set a Madrid, quatre a Catalunya, dos a Castella i Lleó, dos al País Basc, un a Balears i un a Aragó. A aquests positius cal sumar els dos primers pacients infectats, a Mallorca i a La Gomera, que ja estan recuperats. Per tant, la xifra total de casos és de 41.

Cinc nous casos a Andalusia, Catalunya i el País Basc

Aquesta vesprada la Conselleria de Salut i Família d'Andalusia ha confirmat que hi ha dos nous casos aquest divendres, que s'afigen als sis ja diagnosticats. Els nous casos detectats procedeixen d'Almeria, Marbella, Fuengirola, Jaén i Sevilla. Cinc dels casos d'Andalusia corresponen a persones de l'entorn del primer pacient contagiat a la regió, i els dos últims són una infermera de 25 anys relacionada amb l'infectat ingressat a l'Hospital de Torrejón (Madrid), a qui va atendre, i un metge sevillà de 58.

D'altra banda, la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat aquesta vesprada el quart contagi de coronavirus a la comunitat autònoma. És una dona de 58 anys, de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), que havia estat en contacte amb un cas positiu a Alemanya. L'han ingressada a l'Hospital Clínic de Barcelona. 

Al País Basc també han diagnosticat els primers casos de Covid-19. El Departament de Salut ha informat que es tracta de dues persones, a Àlaba i Guipúscoa, que havien viatjat a Itàlia durant l'última quinzena. 

Així, en només un dia, la xifra ha augmentat en catorze persones i se suma als dotze nous casos de dijous, entre ells, els sis de la Comunitat Valenciana. Els nous positius corresponen a dos pacients a València, set pacients a Andalusia, el cinqué cas a Madrid, i el primer a Saragossa. 

El cinqué cas a Madrid, el d’un home de 66 anys a l'Hospital Infanta Sofía, a San Sebastián de los Reyes, es troba en estat greu perquè tenia una patologia prèvia. Aquest pacient ha sigut ingressat a la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) del centre i ha sigut traslladat a l'Hospital Carles III, que compta amb una unitat especialitzada en aïllament. També a Madrid es registra l’altre cas greu: un home de 77 anys que està ingressat a la Unitat de Cures Intensives.

El cas a Aragó és d’una jove de 27 anys, amb antecedents d'un viatge a Milà recent i que es troba en el seu domicili de Saragossa amb símptomes catarrals lleus.

No s'ha d'elevar el nivell de preocupació

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat que encara que cal ser prudent a l'hora de valorar la situació, “res indica que s'haja d'elevar el nivell de preocupació a un segon nivell”. 

A més, ha recordat les recomanacions per a qui haja estat en zones de risc o en contacte amb contagiats: “Qualsevol que tinga sospita de tindre algun símptoma ha de telefonar al 112. No és necessari anar als centres de salut; de fet, farà que se'l tracte més tard”, ha indicat Simón.

Comencen a abandonar l'hotel d’Adeje 

Els primers turistes autoritzats per Sanitat a eixir de l'hotel d’Adeje (Tenerife) on s'allotjaven fins dilluns quatre ciutadans italians que havien contret el coronavirus han començat a abandonar l'establiment aquest divendres.

L'Hotel H10 Costa Adeje Palace es troba en situació de quarantena des de la vesprada del dilluns.

També et pot interessar

stats