Ja es poden demanar per registre 120.000 historials d'iDental

A la Comunitat Valenciana, s'investiguen cinc clíniques a València, Alfafar, Betxí, Alacant i Elx.

iDental tenia cinc clíniques a la Comunitat Valenciana
iDental tenia cinc clíniques a la Comunitat Valenciana / Europa Press

La Conselleria de Sanitat ja custodia 120.000 expedients de persones afectades pel frau d'iDental, les clíniques dentals de baix cost que tancaren a tot Espanya i que van deixar a mitges els tractaments de més de 400.000 pacients. Tots els que en resultaren afectats a la Comunitat Valenciana, ja poden demanar els historials per registre d'entrada en els serveis centrals de la Conselleria de Sanitat a València, al carrer de Misser Mascó, i en les direccions generals de Sanitat de Castelló, València i Alacant. Ho han de fer omplint un senzill formulari amb les dades personals:  nom, cognoms, NIF, telèfon, clínica on es tractaven i número d'expedient, si el coneixen.

Aquesta setmana han acabat els escorcolls en les clíniques d'iDental i la Policia Judicial ja ha dut els expedients a la Conselleria gràcies a la interlocutòria del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, el qual, entre altres mesures, ha dictaminat que siguen les comunitats autònomes les que tinguen la custòdia i la gestió dels historials, per la qual cosa són aquestes les institucions que podran entregar còpia als afectats. 

A la Comunitat Valenciana s'investiguen cinc clíniques tancades d'iDental: dues a València i Alfafar, una a Betxí i dues més a Alacant i a Elx. Els afectats pel frau de les clíniques d'iDental poden arribar en total als 200.000 a la Comunitat Valenciana. Encara hi ha uns 80.000 expedients que la Policia Judicial ha d'entregar a la Conselleria de Sanitat després dels escorcolls d'aquesta última setmana.

També et pot interessar