Ja està controlat l'incendi de la Ribera d'Ebre que ha cremat vora 6.000 hectàrees

El foc es manté actiu a Cenicientos, entre les províncies de Toledo i Madrid.

Imatge de la zona cremada a l'incendi de Ribera d'Ebre
Imatge de la zona cremada a l'incendi de Ribera d'Ebre / Efe

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han donat per controlat l'incendi de la Ribera d'Ebre, que ha cremat vora 6.000 hectàrees de vegetació des de dimecres, segons les informacions del Cos d'Agents Rurals.

Fins a la zona s'han desplaçat aquest diumenge una cinquantena de dotacions de bombers que, al costat de 34 vehicles autobomba, dotacions del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF), vehicles de suport i comandament i 3 helicòpters han intensificat les labors d'extinció.

Quant a les persones desallotjades per l'incendi, una vegada els bombers han donat el foc per controlat, s'ha autoritzat que puguen tornar a casa. Respecte a les restriccions d'accés als massissos, aquest diumenge s'ha reobert l'accés a les Gavarres i Cadiretes, però s'ha mantingut la prohibició a Montserrat, Montsec, Montsant i els Ports de Tortosa.

L'incendi a Cenicientos, encara sense controlar

A la resta de l'Estat l'incendi forestal que més preocupa és el de Cenicientos, que afecta les províncies de Madrid i Toledo. En l'extinció del foc, que ha cremat més de 4.000 hectàrees, treballen vora 500 persones.  

Segons informa el 112 de la Comunitat de Madrid, s'ha aconseguit contindre l'avanç del foc, malgrat encara no està estabilitzat ni controlat. Els esforços se centren especialment en la cara nord i sud de Peña Cenicientos, on hi ha xicotets focus actius, i s'han incorporat també mitjans aeris. Un perill afegit és un niu d'àguila imperial en la cara sud de Peña Cenicientos, on s'està treballant perquè les descàrregues dels mitjans aeris no l'afecten.

A més, hi ha un tercer focus de treball a l'est, on treballen en coordinació amb els mitjans de Castella-la Manxa. Des del 112 s'indica que les previsions són "optimistes", però que cal esperar, perquè el foc encara no està controlat.

També et pot interessar

stats