Ix a subhasta la finca de Blasco a Alzira per 624.000 euros

S’emmarca en el procediment per a retornar a la Generalitat els fons de cooperació que l’exconseller va desviar.

L'exconseller responsable de Cooperació, Rafael Blasco, en una imatge d'arxiu
L'exconseller responsable de Cooperació, Rafael Blasco, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La finca de 38.384,47 metres quadrats que l'exconseller de Cooperació i exdiputat del Partit Popular a les Corts, Rafael Blasco, té a Alzira (Ribera Alta) ha eixit a subhasta amb una valoració de 891.058 euros i una licitació mínima de 624.000. La finca es pot trobar en el portal de subhastes oficial del Consell General de Procuradors d'Espanya.

Aquesta subhasta és conseqüència del procediment per a reintegrar a la Generalitat els diners desviats dels fons de Cooperació, arran de la primera sentència que va condemnar a l’exconseller a sis anys i mig de presó pel frau d'ajudes al Tercer Món, dins de la peça u de la causa, relativa a irregularitats en la concessió d'ajudes per part de Solidaritat a la Fundació Cyes per a projectes a Nicaragua.

El Tribunal Suprem va declarar provat que, dels diners que la Generalitat va invertir en aquests dos projectes, 1,6 milions d'euros, a penes va arribar al seu destí el 3 per cent, exactament 47.953 euros. La resta, els condemnats els van aprofitar per a adquirir i reformar immobles a València. Amb les costes i interessos, els diners que han de retornar en aquesta primera sentència pugen a 2,6 milions d'euros, per la qual cosa es va sol·licitar l'embargament dels seus béns, entre els quals hi ha aquesta finca d’Alzira.

La subhasta d’aquesta vivenda es va iniciar el passat 19 d'octubre i estarà activa 30 dies, segons consta en la informació de la web del Col·legi de Procuradors, que té subscrit un conveni amb el Tribunal de Comptes per a poder realitzar subhastes en aquells procediments en els quals existeixen béns pel mig, amb l'objectiu d'agilitar-les.

La Generalitat encara no ha decidit si participa en la subhasta de l'immoble de l’exconseller de Solidaritat, encara que tot el que s'obtinga d'aquesta venda anirà a les arques públiques.

Blasco està condemnat, a més, en les peces dos i tres del cas a un any de presó per irregularitats en les ajudes a ONG i al projecte fallit per a la construcció d'un hospital a Haití.

També et pot interessar

stats