Ix de l'hospital un nadó després de 70 dies de lluita contra el coronavirus

El xiquet ingressà a l'UCI pediàtrica de l'Hospital 9 d'Octubre de València als nou dies de nàixer.

Moment de l'eixida del nadó de l'hospital 9 d'Octubre
Moment de l'eixida del nadó de l'hospital 9 d'Octubre / EuropaPress

Petru, un nadó que va ingressar a l'UCI pediàtrica de l'Hospital Vithas 9 d'Octubre de València als nou dies de nàixer després de contraure coronavirus, acaba de rebre l'alta hospitalària i eixir de la unitat de crítics 70 dies més tard. Es tracta d'un dels "casos excepcionals" en què la Covid-19 ha afectat tant un menor, fins al punt d'haver-lo de traslladar a una unitat de vigilància intensiva.

Ara, segons ha informat l'hospital en un comunicat, el 9 d'Octubre ha viscut un moment "molt emotiu" amb l'alta hospitalària de Petru, que ja es troba "completament recuperat" després de 70 dies ingressat i que ha eixit del centre adormit i entre aplaudiments del personal.

El nadó va nàixer en "perfectes condicions", però quan la mare el dugué a casa es troba que el seu germà era portador de la malaltia de manera asimptomàtica. El nounat s’hi va contagiar i va començar a empitjorar l’estat. Els seus pares el van dur a urgències pediàtriques i l'equip mèdic va decidir traslladar-lo a l'UCI on es va confirmar que havia contret la malaltia per Covid-19.

Petru inicialment va presentar problemes respiratoris i, posteriorment, dificultat en l'alimentació, la qual cosa ha requerit un complex procés de rehabilitació. La seua recuperació ha sigut lenta fins a la total millora i, de fet, al principi, els seus papes només podien veure'l per videoconferència.

Segons el centre, la situació viscuda ha sigut "angoixant" fins que el xiquet per fi va donar negatiu i els seus progenitors van poder estar al seu costat. En rebre l'alta, els treballadors han fet un corredor per a acomiadar Petru i la seua mare entre aplaudiments, missatges d'ànim i emoció per a mostrar-li tot l’afecte.

A la seua eixida, la mare, entre llàgrimes, ha oferit un "gràcies de cor" i ha assegurat "haver-se sentit molt recolzada en tot moment per tot el personal" i ha destacat que "mai, ni ella ni la seua família, oblidaran la solidaritat i les mostres d'afecte demostrat per tot el centre hospitalari".

També et pot interessar

stats