Itàlia autoritza a l’Open Arms desembarcar els 363 migrants

L’embarcació havia demanat port fa cinc dies. L’ONG denuncia que han rebut una negativa de Malta en tres ocasions.

El vaixell de l'ONG Open Arms
El vaixell de l'ONG Open Arms / Twitter: @campsoscar

El vaixell de l’ONG Open Arms ha obtingut l’autorització d’Itàlia per a atracar a Pozzallo (Sicília). L’embarcació, amb 363 migrants, havia demanat port fa cinc dies. 

Aquest dissabte l’ONG havia denunciat que les autoritats de Malta li havien negat un port en tres ocasions i estaven a l’espera d’una resposta del país. 

L’ONG ha assegurat que tot l’esforç ha pagat la pena: "Malgrat totes les dificultats, l'esforç val la pena i 365 vides s'han salvat en aquesta missió i 363 demà estaran en terra ferma per primera vegada en molt de temps". 

Per la seua banda, el Ministeri de l’Interior ha explicat que l’autorització arriba després de posar-se en marxa el mecanisme de repartició de migrants en diversos països europeus. 

Aquesta setmana, el vaixell Open Arms ha rescatat 282 persones en aigües internacionals després d’haver reparat provisionalment el motor. 

El motor de l’embarcació humanitària espanyola necessita ajuda urgentment per a continuar fent rescats i, per això, han fet una crida en el seu perfil oficial de Twitter. Assenyalen que el vaixell té 47 anys i 59.000 milles navegades. En aquest temps ha pogut salvar 6.000 vides.

També et pot interessar

stats