Isaura Navarro, sobre els brots entre estudiants: "Hi ha uns grups d'edat que no estan vacunats i cal protegir-los"

La secretaria autonòmica de Salut Pública ha explicat que el nombre d'alumnes afectats per positius vinculats a viatges de fi de curs està creixent sobretot en joves de 16 a 30 anys

La secretària autonòmica de Salut Pública Isaura Navarro
La secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La secretaria autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, ha explicat en Les notícies del matí que el nombre d'estudiants afectats per positius vinculats a viatges de fi de curs està creixent. Navarro ha deixat clar que no sols es tracta del megabrot de Mallorca, sinó d'altres viatges com ara a Salou o Lloret de Mar, que afecten grups de 16 a 30 anys, principalment. I ha contextualitzat que "això està passant en tot l'estat espanyol". Navarro ha evitat donar una xifra d'afectats amb les proves fetes durant el cap de setmana.

"Són brots derivats de festes de fi de curs, de celebracions pròpies de l'estiu", ha ampliat la responsable sanitària, que ha lamentat que després de l'esforç ara es relaxen tant algunes mesures de seguretat. "Hi ha uns grups d'edat que no estan vacunats i cal protegir-los", ha deixat clar.

Navarro ha remarcat que hi ha majors de 60 anys que encara no tenen la segona dosi perquè van ser vacunats amb AstraZeneca. També ha recordat que la Covid pot fer molt de mal en qualsevol cas i es pot patir la Covid persistent. Per això ha demanat mantindre les mesures de seguretat.

D'altra banda i preguntada per la pròxima reunió del Consell Interterritorial de Sanitat, Navarro s'ha mostrat partidària d'analitzar els espais de risc i no pendre decisions en general a l'hora de marcar o no noves restriccions. També ha especificat que els joves afectats o sospitosos d'estar afectats han de guardar la quarantena que es marca en aquests casos per a evitar que la pandèmia es descontrole i afecte col·lectius vulnerables.

També et pot interessar

stats