Irene Montero alerta d'un “repunt” dels casos de violència de gènere

La percepció d'una pèrdua de control sobre les dones durant la desecalada pot fer que puge la violència.

Mobilització de la Coordinadora Feminista de València en protesta contra la violència masclista
Mobilització de la Coordinadora Feminista de València en protesta contra la violència masclista / À Punt NTC

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha alertat sobre un possible “repunt” en els casos de violència de gènere durant el procés d'eixida gradual del confinament i ha reivindicat la labor del seu gabinet, en coordinació amb altres ministeris, per a donar una “resposta completa”.

“Estem preocupades per la desescalada perquè la percepció d'una pèrdua de control sobre les dones pot fer que hi haja un repunt de violència de gènere, el seguim molt preocupades i en alerta”, ha explicat la ministra.

Segons ha defés Montero, el seu ministeri, a través de la Delegació contra la Violència de Gènere, està coordinant el treball amb altres carteres del govern espanyol perquè les dones sàpien que “no estan soles”.

D'altra banda, la ministra ha defés l'actuació del seu ministeri en la lluita contra la violència de gènere durant l'estat d'alarma, ja que el confinament provocava que moltes víctimes convisqueren amb els seus agressors.

“En el govern hem de reconéixer errors, però en aquest cas, en dos dies teníem les modificacions de contractes amb el 016 per a garantir que pogueren continuar funcionant, ens vam donar molta pressa a coordinar el pla de contingència per a tindre tot el suport i hem demostrat que aquestes mesures, que han sigut qüestionades pel PP i Vox, eren necessàries”, ha subratllat.

També et pot interessar

stats