Investiguen una trombosi cerebral en una dona de 55 anys vacunada amb AstraZeneca a Astúries

La Conselleria de Salut asturiana estudia la possible relació del cas amb l'administració de la vacuna.

Hospital de Mireres on està ingresada la pacient amb trombosi cerebral
Hospital de Mieres on està ingresada la pacient amb trombosi cerebral / Efe
05 d'abril 2021 - 10:18

La Conselleria de Salut del Principat d'Astúries estudia el cas d'una dona de 55 anys a qui li han diagnosticat una trombosi cerebral dels sins venosos després d'haver rebut la vacuna d'AstraZeneca contra la Covid-19.

La dona, que roman estable, està ingressada a l'Hospital Vital Álvarez Buylla, a Mieres, segons ha informat aquest dilluns la Conselleria de Salut, que estudia una possible relació amb el fàrmac.

L'administració d'aquesta vacuna es va suspendre de manera cautelar a Espanya el 15 de març després que es diagnosticaren diversos casos de trombosis en alguns països europeus en persones que havien rebut el fàrmac.

No obstant això, l'ús d'aquesta vacuna es va reprendre nou dies després, una vegada que l'Agència Europea del Medicament (EMA) haguera dictaminat que és segura.

Es tracta del primer cas de trombosi cerebral que s'investiga a Astúries entre les prop de 25.000 persones que han rebut ja a la comunitat la vacuna d'AstraZeneca, que a Espanya s'ha subministrat a 1.722.791 persones.

També et pot interessar

stats