Investiguen una presumpta extorsió a set alcaldes de Compromís

El periòdic comarcal ‘Más Portal’ els exigia pagar una quota mensual per inserir continguts en aquest mitjà.

La denúncia de la fiscalia al·ludeix a "publicacions extravagants i allunyades de la realitat"
La denúncia de la fiscalia al·ludeix a "publicacions extravagants i allunyades de la realitat" / Facebook

La fiscalia ha sol·licitat als jutjats d'instrucció de Dénia que investiguen les presumptes amenaces i extorsions a set alcaldes de Compromís de les comarques de la Marina Alta i la Marina Baixa fetes pel periòdic comarcal Más Portal.

En la denúncia, el ministeri públic demana que els alcaldes presten declaració com a testimonis i que l'exdirector de la publicació i administrador de l'empresa editora, Andrés S. A. declare en qualitat d'investigat. Concretament, el fiscal ha sol·licitat que l'editora actual de la publicació aporte la llista d'administracions que la subvencionen.

A la fi del 2016, el denunciat es va posar en contacte amb l'Ajuntament de Xaló, dirigit per Joan Miquel Garcés, perquè reprenguera el pagament d'una quota mensual per inserció de continguts en aquest mitjà comarcal. La negativa va comportar a partir de març de l'any següent una "campanya pública d'assetjament i desprestigi" contra l'equip de govern i es va centrar, principalment, en el regidor i portaveu de Compromís en la Diputació d'Alacant, Gerard Fullana.

La denúncia de la fiscalia al·ludeix a "publicacions extravagants i allunyades de la realitat" que només tenien per objecte, presumptament, "compel·lir l'Ajuntament perquè torne a realitzar aportacions dineràries a Más Portal".

A més, segons els indicis del ministeri públic, han patit el mateix assetjament altres ajuntaments que no col·laboren amb la publicació, com els del Verger, Alcalalí, Altea, Callosa d'en Sarrià, Ondara i Gata de Gorgos.

La portaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha exigit a la presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, que les administracions governades pel seu partit aturen el finançament a aquest diari.

També et pot interessar

stats