Investiguen una possible estafa de 7.500 euros que implica FGV i un proveïdor

L’empresa pública s’ha personat en una causa iniciada pel proveïdor de serveis, que denuncia que no li han pagat.

VÍDEO | Investiguen una possible estafa de 7.500 euros que implica FGV i un proveïdor

Un jutjat de València investiga si s’ha produït un delicte d’estafa en un pagament fallit de 7.500 euros de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) a un dels proveïdors de manteniment, perquè l’abonament no va arribar al destinatari.

Fonts d’FGV han explicat que tot va començar al 2018, quan l’empresa Fulton els va comunicar que no havia rebut una mensualitat per aquest import a compte d’un servei ja prestat, i que, per tant, anava a presentar una reclamació administrativa.

Des de l’empresa pública els van informar que, quan es va rebre el rebut, els van demanar que s’abonara a un altre compte corrent. No obstant això, un mes després, Fulton va comunicar a FGV que no li havien arribat aquests 7.500 euros.

La setmana passada, aquesta empresa va descobrir que algú havia intervingut irregularment en els procediments administratius i va presentar una denúncia penal davant d’un jutjat de València. 

El jutjat es va posar en contacte amb FGV per a comunicar l’obertura d’una causa, en què podrien haver-se comés delictes, com una falsificació documental o una estafa, per la qual cosa Ferrocarrils va decidir personar-se.

L’objectiu d’aquesta mesura és tindre accés a la informació disponible en la investigació judicial i dur a terme tots els esforços per a evitar pagar dues vegades per un servei que li han prestat.

Des d’FGV han remarcat que, encara que no han sigut víctimes de cap estafa, sí que revisarà els protocols de seguretat per a casos com aquest en què hi ha hagut un canvi de compte corrent per a efectuar un pagament a un proveïdor.

També et pot interessar

stats