Investiguen una empresa de la Vall d'Uixó per abocaments tòxics en la xarxa d'aigua potable

Els fets van succeir el passat 10 de febrer quan el Seprona va tindre coneixement que en un polígon industrial l'aigua desprenia una olor forta i tenia un color blanquinós

Un vehicle patrulla, en arxiu
Un vehicle patrulla, en arxiu / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil investiga l'administrador únic d'una mercantil de la Vall d'Uixó (Plana Baixa), encarregada de la gestió de residus perillosos, pel presumpte abocament de substàncies tòxiques en la xarxa de subministrament d'aigua potable en un polígon industrial del municipis el mes de febrer passat, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

La presa de mostres realitzada en el lloc dels fets va llançar "valors alts" de substàncies tòxiques, entre altres, diferents tipus de fitosanitaris, detergents, acetones o acetats, algunes de les quals superaven més de 1.000 vegades els valors límit màxims permesos.

L'administrador, de 64 anys, va ser detingut el passat 11 de maig i se'l considera el presumpte autor d'un delicte contra la salut pública per la contaminació d'una xarxa de consum humà d'aigua. Els fets van succeir el passat 10 de febrer quan els agents del Seprona van tindre coneixement que en un polígon industrial de la Vall d'Uixó l'aigua desprenia una "forta olor" i presentava una coloració "blanquinosa", per la qual cosa podria estar contaminada.

Una vegada al lloc dels fets, les gestions realitzades pels agents de Policia Judicial van determinar que la possible font de contaminació procediria d'una empresa relacionada amb la gestió de residus perillosos i que després d'una avaria en el procés de producció i la posterior reparació, injectaven aigua del procés de neteja dels residus perillosos a la xarxa d'aigua de consum humà. Aquesta acció va afectar diverses empreses del polígon industrial.

El Departament de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat va decretar el tall de l'aigua de consum de la xarxa general durant un període de 14 dies, davant el potencial risc d'intoxicació humana.

També et pot interessar

stats