Investiguen una cuidadora d’escoleta per haver agredit presumptament un bebé a Elx

Una veïna ha denunciat que l’ha vista pegar-li una galtada, i la dona, directora del centre, està en llibertat vigilada

Vídeo on es veu com la directora d'una escoleta d'Elx agredeix presumptament un bebé
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
28 de novembre 2023 - 21:39 Actualitzat: 30 de novembre 2023 - 06:20

Un jutjat d'Elx (Baix Vinalopó) investiga la directora d'una escoleta per agredir presumptament un bebé després que una veïna denunciara que havia escoltat plors durant hores i havia vist com li pegava una galtada a la menor. La investigada va ser detinguda per la policia i, actualment, està en llibertat amb càrrecs després que la família de la víctima i d'un altre menor que assistia al centre també l'hagen denunciat.

Segons ha pogut saber À Punt, els fets s’han conegut aquest dimarts, però ocorregueren el passat 25 d’octubre. Aleshores, una veïna, farta d’escoltar plors incessants durant dues hores, va traure el cap per la finestra i veure un menut de díhuit mesos jaient en terra plorant i sense poder alçar-se, i a més com una de les treballadores de la guarderia li donava una galtada a una altra menor de tres anys. Tot açò ho va gravar amb el telèfon mòbil i després va interposar una denúncia.

El 31 d’octubre, la policia va registrar el centre i va detindre la investigada, que és la directora de l’escoleta. Set dies més tard telefonaren les famílies de les dues criatures implicades en aquest cas d’abusos. En assabentar-se dels fets, anaren a comissaria i interposaren sengles denúncies que, juntament amb la de la veïna, fan un total de tres denúncies.

La directora del centre està actualment en llibertat amb càrrecs per presumpte delicte de maltractaments amb conseqüències lleus. Defén que com que és esquerrana no li va poder fer mal a la xiqueta a què va colpejar. La mare d’una de les menors agredides ha contat a À Punt que en les imatges enregistrades per la veïna es veu com dona una galtada a la menuda i, agafant-la amb força, la va dur dins de l’edifici, “i després va continuar treballant com si res”. Diu que altres famílies opinen que la directora és una molt bona persona, però considera que això és perquè no han vist el vídeo.

A la guarderia, que continua oberta i en funcionament, només treballa una altra persona, a banda de la presumpta agressora. 

Tal com han traslladat a aquest mitjà fonts properes al cas, el centre té llicència de l'Ajuntament per a obrir, però mai ha arribat a demanar-ne una de funcionament a la Conselleria d'Educació. El departament liderat per José Antonio Rovira ja ha donat instruccions a la inspecció educativa perquè visite l'escoleta aquest mateix dijous i estenga acta. La Direcció General de Centres actuarà i decidirà segons les conclusions que figuren en l'acta dels tècnics de la Conselleria.

També et pot interessar

stats