Investiguen un home que va soltar porcs vietnamites a Vila-real

Els animals estaven en una parcel·la arrendada per a la criança, però quan va finalitzar el contracte de lloguer els deixà lliures

Els porcs vietnamites localitzats a Vila-real
Els porcs vietnamites localitzats a Vila-real / Guàrdia Civil

El Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Castelló ha instruït diligències a un home per soltar porcs vietnamites en un paratge de Vila-real (Plana Baixa).

El mes de març passat els agents van tindre coneixement que estos exemplars estaven solts en zones de cultiu de Vila-real. Després del rastreig de la zona afectada, van comprovar que els animals campaven i es reproduïen lliurement sense cap classe de control i causaven danys en les plantacions de tarongers més pròximes.

Amb indicis de tractar-se d'un possible cas d'abandó, es va desplegar una investigació que va culminar amb la identificació i localització d'un veí de Castelló que antigament disposava d'una parcel·la arrendada en les proximitats on albergava i criava de manera il·lícita d'esta raça de porcs i, quan va finalitzar el contracte d'arrendament, va soltar als porcs perquè sobrevisqueren pels seus propis mitjans.

A l'home, de 44 anys, l'investiguen com a presumpte autor d'un delicte d'abandó d'animals domèstics i un altre contra la flora i fauna per introduir espècies de fauna no autòctona en el medi natural. Els porcs vietnamites són animals domèstics inclosos en el catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores la reproducció i la cria de les quals està prohibida. Les diligències instruïdes han sigut remeses al jutjat d'instrucció número 4 de Vila-real.

També et pot interessar

stats