Investiguen un exregidor i un tècnic de l’ajuntament de Calp per usurpació de nínxols

Segons la investigació buidaren un nínxol ocupat per a soterrar-hi un familiar, i podrien haver-ho fet en vint tombes més 

La Fiscalia d'Alacant demana jutjar un exregidor de Calp i un responsable de l’ajuntament del municipi per usurpació de nínxols al cementeri municipal / À Punt NTC

La fiscalia d'Alacant demana jutjar un exregidor de Calp (Marina Alta) i un responsable de l’ajuntament del municipi per usurpació de nínxols al cementeri municipal. Segons la investigació van buidar un nínxol que estava ocupat per a soterrar un familiar del funcionari, i hi ha sospites en vint casos més. 

El gener del 2019, el regidor socialista Marco Bittner va rebre una telefonada que l’avisava que, si visitava el cementeri municipal a una hora concreta, seria testimoni d’un fet estrany, conta. 

Bittner es va acostar al recinte funerari i va veure que unes persones obrien un nínxol i en treien el taüt per a posar-ne un altre diferent unes hores després. Sorprés, va decidir fotografiar el moment i va preguntar on havia anat a parar el cos que s’havia tret del nínxol, el de Wilhem Klatt, un resident alemany mort el 1973.

Va esbrinar que Klatt havia anat a una fossa comuna i el fèretre, a un contenidor. Però la sorpresa va arribar en descobrir que l’alemany tenia dret a descansar en aquest lloc a perpetuïtat.  

El febrer del 2020 la Guàrdia Civil va detectar irregularitats en els permisos i va descobrir que el document per fer el canvi de taüt al nínxol, l'havia firmat el regidor i l'havia “construït” el tècnic de recursos humans, que era net de la difunta soterrada al nínxol de Klatt, conta Bittner. 

Segons la investigació, el funcionari, volia que les restes de la seua iaia estigueren al costat de les del seu iaio. Una presumpta il·legalitat autoritzada pel que era en aquell moment regidor de Cementeri, Bernardo Moll, del Partit Popular, i que ha fet que ara la Fiscalia de l'Audiència d’Alacant demane que declaren en juí per prevaricar contra la memòria dels morts.

L'ajuntament de Calp no ha volgut fer cap declaració en considerar que el tema està judicialitzat. Però la situació es podria complicar perquè hi ha sospites de vint casos més en aquest mateix cementeri amb el mateix modus operandi: persona estrangera desnonada i nínxol tornat a ocupar.

També et pot interessar

stats