Investiguen Sergi Campillo per la caiguda d'un arbre que va ferir una família

L'Ajuntament de València es mostra convençut que la causa "serà arxivada" perquè "en cap cas hi ha hagut falta de diligència"

Imatge d'arxiu del vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo
Imatge d'arxiu del vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo / Ajuntament de València

Sergi Campillo, vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Jardineria Sostenible i Renaturalització de l'Ajuntament de València, està cridat a declarar com a investigat en estimar l'Audiència Provincial el recurs presentat per una família que va resultar ferida a conseqüència de la caiguda de la branca d'un arbre del jardí del Pedagog Pestalozzi.

L'incident va ocórrer el passat 31 de juliol de 2021, quan la branca d'un om de la plaça del Pedagog Pestalozzi de València va caure sobre els membres d'una família i els va produir diverses lesions.

L'endemà, el cap de secció de Gestió Integral d'Arbratge del Servei de Jardineria Sostenible de l'Ajuntament va inspeccionar el jardí i va corroborar la caiguda d'una branca secundària d'uns 7,5 metres de longitud i 45 centímetres de diàmetre d'un exemplar d'om de 19 metres d'altura, que presentava "un bon estat general".

Així, la família afectada, va presentar una denúncia que va ser arxivada pel jutjat en primera instància, encara que posteriorment l'Audiència Provincial ha estimat el recurs ordenant la pràctica de diligències sobre aquest tema, per les quals Campillo ha sigut cridat a declarar com investigat.

No obstant això, segons les mateixes fonts, tant el vicealcalde com l'equip de govern municipal es mostren "convençuts" que aquesta causa "serà arxivada" perquè, han assegurat, "els motius exposats en l'extens informe municipal que es va fer arribar al jutjat demostren que en cap cas hi ha hagut falta de diligència en el manteniment de l'arbratge" i que "l'accident va ser un fet fortuït".

En aquest sentit, des de l'entorn de l'edil han defensat que "aquest tipus de fenòmens són inherents a tindre un parc d'arbratge i palmeres urbanes", perquè "en totes les ciutats es produeixen esdeveniments similars".

Les fonts municipals han posat l'accent que els registres de l'Agència Estatal de Meteorologia evidencien que entre els dies 26 i 31 de juliol de 2021 es va produir una DANA, diversos episodis de pluja i ràfegues de vent que "van facilitar la causa de la caiguda de la branca".

Ribó defensa la innocència de Campillo

Per la seua part, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat la innocència de Campillo, i ha assenyalat que "el més raonable" quan cau un arbre que havia sigut revisat i fa mal a algunes persones seria "no utilitzar la justícia en qüestions penals".

Segons Ribó, la cosa més lògica és que hi haja compensació per a aquestes persones "en l'àmbit patrimonial", però pel contrari, creu que "no és massa lògic que hi haja una acusació penal; no és habitual". En aquest sentit, considera que "una acusació penal per aquest tema és una manera de no emprar la justícia d'una forma raonable".

També et pot interessar

stats