Investiguen els responsables d’una protectora de Saix per possible maltractament animal

El president i el coordinador de l’associació d’animals han quedat en llibertat, com a investigats, a l’espera de judici.

Imatge: Europa Press.
Imatge: Europa Press.

La Guàrdia Civil investiga el president i el coordinador d’una associació d’animals per un possible delicte de maltractament dels gossos tancats en una finca situada a Saix (Alt Vinalopó) a causa “del pèssim estat de salut” que presentaven, ha informat la Benemèrita en un comunicat. Els dos responsables de l’entitat animal han quedat en llibertat amb càrrecs, com a investigats, a l’espera de judici.

El passat mes de novembre, el Seprona va ser informat de l’existència d’una possible xarxa de trànsit de gossos de la raça Samoiede, la seu del qual podria estar situada en una finca de Mazarrón (Múrcia). Els agents van tindre coneixement d’un trasllat d’uns quaranta gossos d’aqueixa raça des d’aquesta finca a una altra a Saix.

En una primera inspecció, els guàrdies civils van comprovar que els investigats mancaven del document obligatori de nucli zoològic i també es van adonar de nombroses deficiències de documentació quant a matèries sanitàries, de seguretat, i sobre les instal·lacions en les quals recepcionaven els animals traslladats.

En un segon registre es van descobrir a l’interior d’aqueix recinte tres cadàvers de gossos i un cadàver de gat, uns animals que van morir, segons va manifestar el president de l’associació en la inspecció, a causa d’atacs entre els mateixos gossos. Els animals rescatats amb vida van ser lliurats a una altra protectora, de forma temporal, perquè se’n faça càrrec.

També et pot interessar

stats