Investiguen els propietaris d'un xalet a Xàbia per talar pins protegits que els tapaven la vista de la mar

Han talat una vintena d'arbres adults a la zona de la Falzia, que han deixat tirats en el vessant públic de la muntanya.

Han talat una vintena d'arbres sans i adults
Han talat una vintena d'arbres sans i adults / À Punt NTC

L'Ajuntament de Xàbia investiga la tala de pins protegits a la zona de la Falzia. Mentre es busquen proves de l'autoria, tot apunta als propietaris del xalet que hi ha darrere, a qui els arbres tapaven la vista de la mar.

Que els arbres no els impediren veure la mar sembla ser l'única raó que ha dut, presumptament, els veïns d'aquest habitatge a talar els pins que tenien davant, fora de les seues parcel·les. Han talat una vintena d'arbres sans i adults, que han deixat tirats a vessant públic de la muntanya, de propietat municipal, amb un alt risc d'incendi forestal i l'erosió del terreny consegüent .

Vistes de la mar / À Punt NTC

La tala de pins està localitzada a la senda que passa per la urbanització la Cala, que comença des del mirador de la Falzia en direcció al cap Negre. En aquesta senda també s'han talat moltíssimes branques de pins que tapaven les vistes.

Encara que l'Ajuntament de Xàbia ha obert un expedient per a investigar aquesta tala de pins, poder actuar judicialment contra els responsables és molt difícil perquè no hi ha proves directes que els incriminen. Segons ha explicat a À Punt Ricardo Juan, tècnic de Medi Ambient de Xàbia, “es pot intuir, però és molt difícil de demostrar l'autoria dels fets si no els agafes en el moment”.

Ricardo Juan, tècnic de Medi Ambient de Xàbia / À Punt NTC

També et pot interessar

stats