Investiguen la mort d’un bebé que va rebre una dosi excessiva d’un medicament a l’hospital

La família denuncia que al menut de nou mesos li van administrar una quantitat deu vegades superior de la prescrita.

Investiguen la mort d’un bebé que va rebre una dosi excessiva d’un medicament a l’hospital
Investiguen la mort d’un bebé que va rebre una dosi excessiva d’un medicament a l’hospital

El jutjat d’instrucció número 10 de Madrid investiga un presumpte cas de negligència mèdica i homicidi imprudent després de la denúncia de la família d’un bebé de nou mesos, que ha mort després d’ingressar a l’Hospital Gregorio Marañón i rebre suposadament una dosi deu vegades superior del medicament que tenia prescrit.

La denúncia de la família ha sigut tramitada per l’associació del defensor del pacient i aporta diverses anotacions recollides en la història clínica per a reforçar les accions contra el centre i els sanitaris que van atendre el bebé. El xiquet havia nascut amb problemes cardíacs que van motivar un trasplantament de cor el 2018.

Segons ha avançat el diari El Mundo, el jutjat d’Instrucció número 10 de Madrid ha admés a tràmit la denúncia i ha acordat obrir diligències d’investigació. L’escrit exposa que al menor li van administrar una dosi deu vegades superior a la corresponent de micofenolat de mofetil. I que el resultat és que el bebé va patir isquèmia intestinal, gastritis aguda amb hemorràgia i defunció posterior.

Determinar qui va prescriure la dosi mortal

Ara, la instrucció tracta de determinar si va ser el metge qui va prescriure la dosi “incorrectament” o la infermera qui la va aplicar de “manera indeguda”.

L’advocat de la família i de l’associació sol·licitarà que comencen a cridar a declarar als metges i infermeres responsables del menor per a buscar responsabilitats per aquesta mort presumptament per negligència mèdica.

D’altra banda, la presidenta de l’associació el defensor del pacient, Carmen Flores, lamenta que l’hospital “no haja oferit una explicació als pares i, fonamentalment, que no hagen aportat ajuda psicològica per a ajudar-los a superar aquest dol”.

També et pot interessar

stats