Investiguen per malversació la gestió dels residus de València

Es podrien haver comés delictes en la selecció d’una proveïdora de l’UTE que gestiona els fems.

Investiguen per malversació la gestió dels residus de València
Investiguen per malversació la gestió dels residus de València
15 de gener 2020 - 19:26

Un jutjat de València manté oberta, des de fa més d’un any, una investigació per a determinar si haver-hi prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i negociacions prohibides per part d’un funcionari de l’Entitat Metropolitana de Tractament (Emtre) i dos empleats de l’UTE Los Hornillos. Aquesta última va ser seleccionada per a ser l’encarregada de la gestió dels residus de València i la seua àrea metropolitana. Els tres van ser denunciats al gener de 2018 per la Fiscalia pels delictes assenyalats.

L’Emtre també va presentar denúncia en la Fiscalia. De fet, com que l’entitat ja havia començat a sospitar d’irregularitats el 2015, es va modificar el sistema de selecció d’empreses per a passar a adjudicar-les a través de subhasta pública.

Abans, el sistema es feia mitjançant un sondeig de mercat confeccionat des de l’UTE. Una vegada feta la prospecció, el departament encarregat en l’UTE enviava una proposta a la direcció tècnica de l’Emtre, que elaborava un nou informe amb la proposta a sotmetre a la comissió de govern. Fins a la implantació de la subhasta pública, els encarregats de realitzar la selecció d’empreses i l’informe proposat, van ser el funcionari de l’Emtre i un treballador de l’UTE, que van incloure a una empresa en la qual tots dos tenien interessos econòmics.

L’empresa també tenia relació amb el tercer investigat, amb càrrec en l’UTE; i que va passar de facturar prop de 70.000 euros en 2011 a 1,8 milions en 2017 i fins a 2,2 milions en 2018.

Campillo convoca una reunió amb els portaveus en l’Emtre

El vicealcalde de València i president de l’Emtre, Sergi Campillo, ha convocat una reunió d’urgència amb els portaveus de tots els grups per a informar-los de la situació.

Campillo, ha expressat la “total col·laboració per part de l’Emtre amb la Justícia” i que la investigació s’inicia “a instàncies” del nou equip gestor de l’Emtre, que és qui té indicis de les possibles irregularitats.

També et pot interessar

stats