Investiguen per mala praxi l'Hospital de Requena després del suïcidi d'una adolescent a qui tractaven d'anorèxia i depressió

Isabel, de setze anys, va posar fi a la seua vida quinze dies després de rebre l'alta

L'hospital de Requena aquest dimarts
L'hospital de Requena aquest dimarts / À Punt

Isabel es va suïcidar quinze dies després de rebre l'alta a la unitat de salut mental de l'Hospital de Requena, on la tractaven d'anorèxia i depressió. Li quedaven uns dies per a complir els dèsset anys.

Els pares de la jove fa quatre mesos que demanen explicacions i ara han denunciat la psicòloga i la psiquiatra que l'assistien per homicidi imprudent. Els demanen quatre anys de presó i la inhabilitació professional perquè pensen que l'activació un protocol antisuïcidi i una millor atenció podrien haver salvat la vida de la filla, que manifestava senyals clars de voler matar-se. "Portava els braços plens de talls. Havia fet ja una ingesta de pastilles, de la qual no ens donaren cap explicació, ni tampoc de per què li donaven l'alta", lamenta Rafael Martínez, el pare de la xica.

La família es remet a l'últim informe sobre la filla, 72 hores abans del fatal desenllaç. "Tremolosa, mirada perduda" –escriu la metgessa en el document–. "Em comenta que no confia en el tractament, que no veu eixida. Té por de tirar-se pel segon pis, fer-se molt de mal i no matar-se". I així va ser com dies després Isabel va posar fi a la seua vida.

"La meua filla va morir. No van ser capaços ni de cridar-nos ni per a donar-nos el condol ni per a prestar ajuda al meu fill que s'ho va menjar tot", denuncia Martínez. "Comprenc que un metge és una persona, es pot equivocar, però no en una cosa que s'adverteix durant setmanes, tant la meua dona com jo, com la meua pròpia filla. Perquè jo crec que el cas es podia haver evitat", ha explicat als micròfons d'À Punt.

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha confirmat l'obertura d'una investigació judicial per una presumpta mala praxi en el servei de salut mental després de la querella. En paral·lel al procés la família d'Isabel ha iniciat una arreplega de firmes en la plataforma change.org per a reclamar més mitjans en salut mental. Ja n'han arreplegat més de 70.000.

També et pot interessar

stats