Investiguen l’Ajuntament de Vinaròs en un cas de corrupció de la brigada municipal

Els implicats haurien venut ferralla amb els mitjans del consistori durant vint anys

Façana principal de l'Ajuntament de Vinarós
Façana principal de l'Ajuntament de Vinarós / À Punt NTC

L’alcalde de l'Ajuntament de Vinaròs (Baix Maestrat), Guillem Alsina, ha hagut de comparéixer davant dels mitjans aquest dilluns, després de saber-se que funcionaris de la brigada municipal haurien venut ferralla recol·lectada per l'Ajuntament, quedant-se els diners. Alsina ha aclarit que les investigacions es van iniciar fa uns mesos arran d'una denúncia interposada per un particular, que es va traslladar al Síndic de Greuges el setembre de l'any passat. Va ser aleshores, segons el regidor, que l'equip de govern va començar a investigar la brigada.

Durant les investigacions van descobrir que aquesta pràctica, la recollida i venda de ferralla amb els mitjans de l'Ajuntament, s'ha estat fent durant vint anys. Es calcula que van treure al voltant de 400 euros a l'any i es gastaven els diners en sopars o regals entre ells. Es desconeix encara el nombre exacte de persones implicades i si s’ha obert un expedient contra els implicats.

L'Ajuntament ha regularitzat el servei amb una empresa privada. El jutjat número 3 de Vinaròs ha obert diligències, a l'espera de saber si se citarà algun membre de la corporació.

També et pot interessar

stats