Investiguen el frau a Hisenda d’una xarxa que comprava drets de futbolistes i clubs

L’Audiència Nacional ha ordenat escorcolls a València i Alacant, i en set províncies més d’Espanya.

Imatge d'arxiu d'un partit de futbol
Imatge d'arxiu d'un partit de futbol / Jannik Skorna (Unsplash)

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària investiguen un entramat societari que podria haver defraudat més de cinc milions a Hisenda a través d’un fons d’inversió amb seu a Malta que es dedicava a la compra de drets de futbolistes, i al finançament de fitxatges i clubs espanyols amb dificultats econòmiques.

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) i personal de l’Oficina Nacional d’Investigació del Frau (ONIF) de l’Agència Tributària porten a terme diverses actuacions a Alacant, València, Madrid, Astúries, Sevilla, Cadis, Granada, Múrcia i a les Balears.

Els escorcolls, els dirigeix el jutjat d’instrucció número cinc de l’Audiència Nacional, que va iniciar una investigació a principi de 2018.

A través del fons, que es va crear el 2011 i ja n’ha cessat l’activitat, es compraven drets econòmics de jugadors de futbol amb projecció, per a aconseguir plusvàlues amb els traspassos a equips tercers. A més, va finançar fitxatges i va facilitar liquiditat a clubs de futbol espanyols amb dificultats econòmiques sota l’assessorament de bufets d’advocats.

Operacions a Espanya, residència fiscal a l’estranger

Segons els investigadors, els acords semblen haver-se negociat a Espanya per dos representants de futbolistes, els quals podrien haver simulat la residència fiscal fora del país per a no declarar a la hisenda pública els beneficis obtinguts. 

Al costat d’aquestes dues persones, hi ha tres investigats més i desenes de persones com a testimonis.

Per a la comissió dels presumptes fraus s’ha utilitzat una complexa estructura societària que hauria permés ocultar els beneficis dels préstecs i de la venda dels drets econòmics dels jugadors de futbol.

També et pot interessar

stats