Investigadors de la Universitat d’Alacant desenvolupen la “nova” tireta

Es tracta d’un adhesiu innovador capaç d’apegar-se a la pell amb una pressió lleugera i que pot retirar-se sense dolor.

Mónica Fuensanta i José Miguel Martín, investigadors de la Universitat d’Alacant, han desenvolupat un adhesiu innovador
Mónica Fuensanta i José Miguel Martín, investigadors de la Universitat d’Alacant, han desenvolupat un adhesiu innovador

Investigadors del Laboratori d’Adhesió i Adhesius de la Universitat d’Alacant han desenvolupat un adhesiu innovador capaç d’apegar-se a la pell amb una pressió lleugera. A més d’oferir una gran tolerància, aquest nou poliuretà no deixa residus i es pot retirar sense dolor, refredant lleugerament la zona.

Biocompatible i transparent, aquest avanç en el sector dels biomaterials està pensat per a ser usat en productes mèdics, encara que també té unes propietats excel·lents per a l’etiquetatge i el transport de mercaderies o aliments refrigerats. “El nostre objectiu principal ha sigut desenvolupar un material semblant al de les tiretes o els embenatges amb la propietat d’apegar-se amb la temperatura de la pell i que, en refredar-lo a temperatura ambient, s’elimine sense cap tipus d’esforç ni estirades”, assenyalen els investigadors Mónica Fuensanta i José Miguel Martín.

En el sector sanitari, l’ús de poliuretà està molt estés per la gran compatibilitat que té amb els teixits humans, però el principal inconvenient és l’escàs enviscament que té. “Hi ha un bon nombre d’adhesius sensibles a la pressió en el mercat, però tots requereixen additius. L’adhesiu desenvolupant a la UA no requereix cap substància afegida”, expliquen els investigadors.

També et pot interessar

stats