Els investigadors predoctorals passaran la nit al rectorat de la UV

Reclamen l'ampliació dels contractes de tres a quatre anys.

Investigadors predoctorals de la Universitat de València (UV) han iniciat aquest dijous un tancament en el Rectorat
Investigadors predoctorals de la Universitat de València (UV) han iniciat aquest dijous un tancament en el Rectorat / Stepv

Els investigadors predoctorals de la Universitat de València (UV) que han iniciat aquest dijous un tancament en el rectorat per a reclamar una solució a la "precària situació" que pateixen, es quedaran també tota la nit. És la seua forma de reclamar l'ampliació dels contractes de tres a quatre anys, ja que l'estatut del personal investigador predoctoral en formació (EPIF) permet la pròrroga dels contractes.

L'assemblea del personal investigador en formació assegura que aquestes reclamacions van ser traslladades a la UV en una reunió mantinguda aquest dimarts. No obstant això, afirmen que la universitat no va atendre les seues peticions, al·legant que aquest contracte predoctoral depén d'un instrument jurídic alié a la UV.

A més, els investigadors han anunciat que mantindran el tancament fins a aconseguir un compromís per escrit de la Universitat de València amb les seues reclamacions. Divendres han aconseguit una reunió amb el gerent de la UV; no obstant això, reclamen que la rectora, Mavi Mestre, també els concedisca "una reunió d'urgència". 

Els seus contractes finalitzen el 30 de juny

Segons destaquen, part d'aquests investigadors es troba "en una situació límit", perquè els seus contractes finalitzaran el pròxim 30 de juny, quan falten pocs mesos per a defensar les seues tesis, amb el que queden "abocats a l'atur sense remei".

També et pot interessar

stats