Els investigadors posen fi al tancament en aconseguir un acord amb la UV

La rectora Mavi Mestre es compromet a negociar amb la Conselleria d'Innovació i Universitats per a ampliar els contractes.

Els investigadors predoctorals de la Universitat de València protesten sobre la seua "precària situació"
Els investigadors predoctorals de la Universitat de València protesten sobre la seua "precària situació" / À Punt NTC

Els 150 investigadors predoctorals que s'havien tancat durant dos dies al rectorat de la Universitat de València han posat fi a la protesta mitjançant la qual reclamaven l'ampliació dels contractes de tres a quatre anys. 

Aquest divendres ha tingut lloc una reunió entre els afectats i la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre. En la reunió, els investigadors i investigadores han aconseguit el compromís per part de la rectora de la Universitat de València d'iniciar les negociacions pertinents amb la Conselleria d'Innovació i Universitats, perquè es modifique la llei i permeta ampliar un any més els seus contractes.

Segons ha informat la Universitat de València en un comunicat i un portaveu d'aquest grup d'investigació, no es tracta d'un acord per a la pròrroga directa dels contractes, sinó per a reclamar al Consell de forma conjunta, professorat i Universitat de València, que modifique l'orde de les ajudes als contractes d'aquests professors i professores. Actualment, només disposen de tres anys per a realitzar les tesis doctorals.

També et pot interessar

stats