Investigadors de l'UJI identifiquen informació molecular sobre la Covid-19, útil per a crear fàrmacs

Aquests investigadors treballen amb altres grups internacionals en el disseny d'una molècula capaç d'aturar la replicació del virus.

Investigadors de l'UJI identifiquen informació molecular sobre la Covid-19, útil per a crear fàrmacs
Investigadors de l'UJI identifiquen informació molecular sobre la Covid-19, útil per a crear fàrmacs

El Grup d’Investigació en Bioquímica Computacional de la Universitat Jaume I (UJI) ha aconseguit revelar el mecanisme molecular de la SARS-CoV-2 Mpro, un dels enzims essencials per al procés de replicació del virus responsable de la pandèmia de la Covid-19. Aquest estudi explica com es comporta la proteïna causant d'estendre els contagis, i ara treballen en el disseny d'un mecanisme que pot aturar aquest procés.

Per tant, la principal aportació d'aquest estudi és la revelació de com funciona eixe mecanisme de contagi. El seus resultats desvelen que la causant és una proteïna de la Covid-19 i, per això, saber com es comporta és clau. Un dels investigadors principals, Vicent Moliner, explica que aquest “enzim del virus és molt selectiu i trenca les proteïnes d'una manera molt selectiva”. De fet, entendre aquest procés obri la porta al disseny de medicaments específics contra el virus.

Una altra de les investigadores d'aquest projecte, Katarzyna Swiderek, detalla que a través del procediment que utilitzen, ajuden a “crear components orgànics que se sinteritzaran al laboratori i es provaran en els enzims per a bloquejar-los”. Si aquests components funcionen, es podran dissenyar fàrmacs que ajuden a tractar aquesta malaltia.

Aquests investigadors treballen amb altres grups estrangers en el disseny d'una molècula capaç d'aturar la replicació del virus. Swiderek remarca que la credibilitat dels resultats obtinguts mitjançant les tècniques computacionals que han utilitzat ve avalada pel fet que algunes de les conclusions, “com són la velocitat de reacció de l'enzim o algunes de les interaccions que s'estableixen entre el centre actiu de l'enzim i la cadena peptídica humana que està trossejant, coincideixen amb dades experimentals publicades en els últims mesos per altres grups d'investigació internacionals”.

També et pot interessar

stats