Els investigadors de La Fe es mobilitzaran contra la temporalitat dels seus llocs de treball

Els treballadors denuncien que només sis dels 350 treballadors tenen un contracte indefinit.

Fes clic per a escoltar la entrevista amb la secretària del comité d'empresa, Sara Carrasco, a les Notícies del Matí
Fes clic per a escoltar la entrevista amb la secretària del comité d'empresa, Sara Carrasco, a les Notícies del Matí

Només sis treballadors indefinits d'una plantilla de 350 investigadors. Subvencions que es perden i projectes que s'ajornen o s'abandonen per la falta de continuïtat laboral. És la situació que denuncien els treballadors de l'Institut d'Investigació Sanitària de l'Hospital La Fe de València. 

Els investigadors han dit prou a la precarietat i aquest dijous han acordat, a través del comité d'empresa, un calendari de mobilitzacions. La primera, el pròxim 6 de febrer.

La secretària del comité, Sara Carrasco, ha explicat a Les Notícies del Matí que la temporalitat que pateixen és "inacceptable". Assegura que els investigadors acaben al carrer quan expira el seu projecte o que les vacants es cobreixen amb contractes temporals i no amb una borsa de treball, com marca la legislació. En aquest sentit, ha recordat que el centre pateix una temporalitat superior al 90% davant el 8% que es va pactar en l'acord per al sector públic instrumental de la Generalitat. 

Aquesta precarització dels treballadors també amenaça ajudes importants, com ara un científic que, per la fi imminent del seu contracte, pot perdre una subvenció de 200.000 euros per a la seua investigació. 

Carrasco destaca que el comité és conscient que la situació ve de llarg i no depén tant del patronat com de la liquiditat que autoritze la Conselleria d'Hisenda, a la qual assenyalen els representants dels treballadors per a donar solució amb caràcter urgent aquesta situació. 

També et pot interessar

stats