Investigadors afirmen que la Covid-19 està mutant cap a una forma més benigna

L'expert Javier Díez ha explicat en À Punt que el virus "està adaptant-se a l'home i fent-se menys agressiu".

Vacunes en imatge d'arxiu
Vacunes en imatge d'arxiu

Mentre s'avança a contindre els contagis de coronavirus amb recomanacions físiques, grups d'investigació de tot el món treballen per a trobar un tractament eficaç i una vacuna. Javier Díez, cap de l'àrea de vacunes de Fisabio, la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana, ha explicat a la ràdio d'À Punt que el virus de la Covid-19 està mutant cap a una forma més benigna.

Javier Díez és el principal expert en vacunes de la Comunitat Valenciana. "S'acaba de descriure que el virus està mutant cap a una forma més benigna, sobretot el que està afectant fora de la Xina". "El mateix virus està adaptant-se a l'home i fent-se menys agressiu", ha indicat Díez, que considera que es tracta d'una "molt bona notícia".

En aquests moments, a Espanya el Ministeri de Sanitat ha confirmat ja vora 400 positius per coronavirus i han mort 5 persones. A més, hi ha sis pacients que ja han rebut l’alta, un d'ells a Vila-real.

D'altra banda, també fa uns dies un equip de científics xinés ha identificat la proteïna que utilitza el Covid-19 per a entrar a les cèl·lules humanes.

La vacuna tardarà a arribar almenys 18 mesos

Els investigadors assenyalen que la vacuna del coronavirus tardarà almenys 18 mesos a arribar, ja que, segons ha indicat Díez, que és també director de la càtedra de Vacunologia de la Universitat Catòlica de València, és complicat dissenyar una vacuna per a aquest coronavirus "perque és un virus nou".

L'estratègia per a protegir-se contra el virus serà una vacunació massiva una volta estiga disponible.

Vora 400 contagis i cinc morts

El pas del coronavirus per Espanya ha deixat ja cinc morts i vora 400 persones contagiades. A més, hi ha sis pacients que ja han rebut l’alta: un a Vila-real, dos a La Gomera, un a Tenerife, un a Mallorca i un a Sevilla.

També et pot interessar

stats