La investigadora de la UPV Eva Antonino rep un premi per promoure l’accés de dones a l’enginyeria

L’IEEE, la més prestigiosa associació internacional d’enginyers, reconeix les seues contribucions en el camp de les telecomunicacions.

Eva Antonino rep el premi que la reconeix com una de les millors enginyeres joves el món
Eva Antonino rep el premi que la reconeix com una de les millors enginyeres joves el món / UPV

La professora i investigadora de la Universitat Politècnica de València (UPV) Eva Antonino ha sigut guardonada per l’IEEE, la més prestigiosa associació internacional d’enginyers, per les seues contribucions en el camp de les telecomunicacions i la promoció de l’accés de les dones a l’enginyeria.

Antonino ha rebut el premi Lot Shafai Mid-Career Distinguished Achievement, un guardó d’àmbit mundial que es concedeix a dones amb una “trajectòria exemplar” en la meitat de la seua carrera professional, ja que han de ser menors de 41 anys.

El jurat ha distingit a la investigadora tant per les seues contribucions al disseny sistemàtic de sistemes d’antenes per a aplicacions pràctiques, com per la promoció de l’accés de les dones a l’enginyeria.

Antonio ha dit que aquest tipus de premis ajuden a donar visibilitat i reivindicar el valor del dia a dia dels investigadors. “La investigació a vegades és molt silenciosa i no és fàcil arribar a resultats que tinguen tant d’impacte com aquest”, ha indicat.

A més, destaca que aquest guardó ajuda a visibilitzar el treball de les enginyeres. “Soc mare de dos xiquets i no resulta fàcil compatibilitzar-ho tot, així que el premi crec que ajuda a normalitzar a la dona científica i mare, també en l’àmbit internacional”, afirma.

També et pot interessar