La investigadora Nuria Oliver, pregonera de les Fogueres 2018

Enguany es dispararan 13 mascletaes, quatre fora de concurs

La investigadora Nuria Oliver en una foto d'arxiu
La investigadora Nuria Oliver en una foto d'arxiu / Alba Requejo

Les fogueres del 90 aniversari tindran com a pregonera l'alacantina Nuria Oliver, enginyera en Telecomunicacions i doctora honoris causa per la Universitat Miguel Hernández d'Elx. És una de les dones investigadores en informàtica més importants i premiades del país. Llegirà el pregó el divendres 1 de juny, des del balcó de l'Ajuntament d'Alacant. Prèviament se celebrarà la Desfilada del Pregó.

Nuria Oliver és llicenciada en Enginyeria de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Madrid. D'entre els nombrosos guardons que avalen la seua trajectòria, ha rebut el primer Premi Nacional d'Enginyers de Telecomunicació i el Premi Nacional d'Informàtica "Ángela Ruiz Robles" 2016, de la Societat Científica Informàtica Espanyola. Doctora pel Media Lab de l'Institut Tecnològic de Massachusetts. És "Chief Data Scientist" en Data Pop Alliance. 

Mascletaes

Respecte de les mascletaes, la pirotècnia Martí tornarà a disparar a Alacant, després de no haver-ho fet des de 2015. Ho farà per partida doble els dies 2 i 10 de juny. S'alternarà amb la pirotècncia Hermanos Sirvent, que protagonitzarà les del dia 3 i 9 de juny. 

Enguany, les mascletaes prèvies a la festa de Fogueres i fora de concurs es dispararan el 2, 3, 9 i 10 de juny i tindran una dedicatòria especial. La del dia 2 serà contra la violència de gènere, i les del dies 3, 9 i 10, respectivament, retran homenatge a foguerers i foguereres, barraquers i baraqueres i als i les artistes de fogueres.

Programa 

Les mascleaes que entren en concurs són nou. Totes es dispararan a les 14 hores, a la plaça dels Estels.  

- Dissabte 16: Pirotècnia d'Altura.

- Diumenge 17: Hermanos Ferrández.

- Dilluns 18: Pirotècnia Murciana.

- Dimarts 19: Pirotècnia Zaragozana.

- Dimecres 20 : Fuegos Artificiales del Mediterráneo.

- Dijous 21 de juny: Pirotècnia Toris.

- Divendres 22: Gironina.

- Dissabte 23: Pirotècnia Ferrández.

- Diumenge 24: Hermanos Sirvent.

L'Ajuntament d'Alacant ha recordat als veïns de la plaça del Estels que, per seguretat,  han de tancar les finestres i els balcons. Si no ho fan, les multes podrien arribar als 600 euros. 

També et pot interessar

stats