La investigadora María Martín Grau rep el Premi d’Innovació 2022 en Biomarcadors de la sueca Olink Proteomics

El seu treball sobre la malaltia del fetge gras no alcohòlic pretén accelerar el diagnòstic

María Martín Grau és graduada en Bioquimica i Ciències Biomèdiques per la Universitat de València
María Martín Grau és graduada en Bioquimica i Ciències Biomèdiques per la Universitat de València

La investigadora de la Facultat de Medicina de la Universitat de València María Martín ha sigut premiada amb el guardó Innovació en Biomarcadors que atorga l’empresa sueca Olink Proteomics a joves científics. Es tracta d’un premi anual creat en 2019 amb el propòsit d'encoratjar i motivar els joves investigadors en el descobriment de biomarcadors.

El premi s'ha anunciat aquest dijous al congrés Biomakers of the Future a París. Trenta investigacions dels cinc continents s’han presentat a aquesta edició i finalment el jurat internacional ha triat el treball de María com a guanyador. Les primeres etapes de la malaltia del fetge gras no alcohòlic canvien els perfils metabolòmics del sèrum, és una investigació que pretén trobar els biomarcadors predictius de la malaltia per a arribar a un diagnòstic precoç. María està desenvolupant el seu treball en un model animal, però espera poder traslladar els resultats a la clínica.

Graduada en Bioquímica i Ciències Biomèdiques de la Universitat de València, María Martín Grau va cursar el Màster en Investigació Biomèdica en aquesta universitat. El seu treball final, Estudi metabolòmic e histològic de les alteracions hepàtiques subclíniques induïdes per una dieta rica en grasa en rates wistar, li ha permés participar en diversos projectes d’investigació nacionals i internacionals.

També et pot interessar

stats